« Muziek communiceert»

Gepubliceerd op 01-07-2016

Deze week is hij verschenen: een bijzondere cd met wandelliedjes ter gelegenheid van de 100ste Vierdaagse. Wat ik daar mee te maken heb? Als voorzitter van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse - dat is een club van zo'n 3.400 mensen van over de hele wereld die allemaal minstens tien keer de Vierdaagse met succes hebben uitgelopen - wilden we de Vierdaagse een cadeautje geven. Vanwege dat bijzondere jubileum. Nu weet ik uit betrouwbare bron dat de Vierdaagse wordt overstelpt met goedbedoelde rotzooi als bokalen, wandborden, schilderijen en beelden. Ze zitten dus niet echt te wachten op nog meer van hetzelfde. Muziek is onlosmakelijk verbonden met de Vierdaagse. Waar je ook komt, als wandelaar, toeschouwer of feestvierder, muziek vind je overal. Daarom besloten we een speciaal nummer te laten schrijven in een lekker vlot wandeltempo. Hebben de deelnemers er ook nog iets aan. Singer/songwriter Paul de Graaf kreeg de opdracht en die heeft hij met veel enthousiasme uitgevoerd. Het resultaat '100ste Vierdaagse' hebben we ergens in april officieel overhandigd aan het bestuur van de Stichting Vierdaagse.

Een hele cd vol

Omdat onze vereniging dit jaar 65 jaar bestaat wilden we ook onze leden een cadeautje geven. We hebben aan Paul gevraagd of hij een hele cd met wandelliedjes kon maken. Hij was er direct voor in. Met een aantal leden togen we, samen met Paul, naar de Irish Pub The Shamrock in Nijmegen om er een middagje achtergrondmuziek op te nemen. Het resultaat is een juweeltje. Tien wandelliedjes, Nederlands en Engels, met een pracht van een achtergrondkoortje. Lekkere uptempo's met tekstueel spitse vondsten van Paul. En natuurlijk ontbreken wandelklassiekers als het Vierdaagselied, You'll Never Walk Alone en Stappen niet.

Warme broodjes

Deze week viel 'De Mooiste Vier Dagen Van Het Jaar' bij al onze leden in de bus. Daarnaast is de cd in zeer beperkte oplage op een paar plaatsen te koop. Ongelofelijk maar waar: ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ik verwacht dat er in de Vierdaagseweek zelf - de Vierdaagse wordt van 19 t/m 22 juli rondom Nijmegen gehouden - geen enkele meer te koop zal zijn. Gelukkig zijn ze ook nog wel online te verkrijgen, via Spotify, I-Tunes en Zazell.

Trots

Communiceren ... er zijin zoveel verschillende manieren om dat te doen. Met muziek breng je ook een boodschap over of creëer je een sfeer. Met onze cd zijn we daar dubbel en dwars in geslaagd en daar ben ik trots op!

146738134814d3e8e5fab25e46df9c84f73e1cbc53.jpg